ALLTID GRATIS FRAKT OG RETUR. Få først. Betal senere. Klarna

HVA ER EDERDUN?

I motsetning til fjær som har to velorganiserte rader med fjærstråler på hver side av fjærskaftet, har dun en diffus kjerne hvor myke dunstråler står fritt i forhold til hverandre og former dunet som en fluffy, rund dusk. Disse myke flettende dunstråler fanger luftlommer som gir dunet sin isolasjonsevne.

I ederdunsdyner brukes kun dun, fjær sorteres ut manuelt for et fjærfritt dynefyll.  Til sammenligning er andre typer dundyner delvis fylt med fjær. Etter mange års bruk av en ordinær dundyne, vil en blanding av fjær og dun nedbrytes på grunn av brekkasje av fjærpigger, som fører til at den isolerende egenskapen til blandingen av dynefyll blir svakere.  Men ederdunsdyner beholder en høy isolasjonsevne for flere generasjoners bruk.           

Sammenfiltring av de myke dunstrålene gjør også at dunet henger sammen, en egenskap som gjør at ederdun ikke klumper seg, men dekker og fyller jevnt hele volumet i en dyne.

Det tar cirka 500 000 dun elementer for å få en kg ferdig renset dun.  Dette er omtrent så mye som trengs for å fylle en ederdunsdyne.

 

ærfugl ærfugldun ederdun ederdunsdyner edderdunsdyner