ALLTID GRATIS FRAKT OG RETUR. Få først. Betal senere. Klarna

EDERDUNS UNIKE EGENSKAPER

Ederdun er spesielt på grunn av det er fra reir til ville, frie hekkende fugler. Ederdun er også det eneste av sitt slag som ikke har noen innslag av fjær. Det er imidlertid ederdunets unike egenskaper som gjør det virkelig spesielt. Man finner ikke tilsvarende i gåsedun eller syntetiske materialer. Ederdun anses derfor som det beste man kan oppdrive innen fyllmasse til dyner.

Ederdun er veldig delikat i sin struktur. Små mothaker på hver dunstråle gjør at ederdunet holder sammen og danner et mykt og meget lett materiale. Dette gjør at ederdun ikke klumper seg, men dekker og fyller hele volumet i en dyne. Andre typer dun faller fra hverandre i sine enkeltelementer ved berøring, mens ederdun fremstår som en sammenhengende jevn masse.

Ekstraordinær elastisitet og spenst. Ederdun vil alltid raskt få tilbake sin opprinnelige form og sitt volum etter kompresjon.

Ekstraordinære “pusteegenskaper” slik at kroppsfuktighet kan unnslippe. En egenskap som er vanskelig å gjenskape i syntetiske materialer. En stor fordel ved utendørs bruk og i sengetøy.

En temperaturregulerende effekt gjør at man kan benytte ederdunsdundyner også på sommerhalvåret uten at det blir for varmt.

Den varmeisolerende evnen i ederdunet har blitt utviklet som en naturlig beskyttelse mot kalde vintre i det tøffe Nord-Atlanterhavet, der ærfuglene klarer seg en god del av året. Den unike varmeisolerende evnen i ederdunet, kommer av ederdunets lette vekt og dets evne til å romme luft i store mengder. Som en regel: jo lettere dunet er for et gitt volum, jo større er dunets isolasjonsverdi. Et slikt dun blir ansett som det beste produktet av dyneprodusentene. Lettheten gjør det mulig å bruke mindre fyllmateriale i en dyne. Ekte ederdunsdyner har samme varmeisolerende egenskaper som gåsedun i beste kvalitet, men med bare halvparten av vekten. Denne lettheten i dunet forbedrer bortledning av kroppsfuktighet i sengetøysmateriale og derved øker komforten ytterligere.