ALLTID GRATIS FRAKT OG RETUR. Få først. Betal senere. Klarna

FØLELSEN AV NATUREN

Ederdun er det eneste dunet på markedet som stammer fra ville fugler.

Hver juni kommer den store, ville, arktiske anden – ærfuglen - tilbake i land fra sitt leveområde på havet for å hekke. Deretter går den tilbake til havet når andungene har klekket.

Ederdun er det eneste dunet som stammer fra levende fugler. Tenk at fuglene som gav dun til en ny ederdunsdyne fortsatt lever og har det bra et sted ut i Nord-Atlanterhavet, mens den stolte eieren sover rolig under dynen laget fra ærfuglene sine dun.

Ederdun er det eneste dunet som stammer kun fra hunfugler.  Ærfuglhanner feller ikke dunet og sitter ikke på reir heller. Andre duntyper derimot stammer fra begge kjønn av fugler.

Siden ederdun er bare fra hekkende fugler, er det også det eneste dunet som kommer kun fra fullvoksne fugler. Normalt hekker ærfuglen først når den er 3-4 år gammel. Dunskvaliteten øker med fuglens alder.

Ederdun er det eneste kommersielle dunproduktet som stammer bare fra en enkelt flekk på fuglen. Ederdun faller fra fuglens eggoppvarmingssted, den myke flekken under buken, og dermed har dunet alltid jevn og høy kvalitet.