ALLTID GRATIS FRAKT OG RETUR. Få først. Betal senere. Klarna

Ederduns unike egenskaper

 

Ederdun er preget av sin absolutt fravær av fjær og av sin kilde: reir av ville, frie hekkende fugler. Det er imidlertid ederdun unike egenskaper, som man ikke finner i gåsedun eller tilsvarende syntetiske materialer, gjør det virkelig spesial. Ederdun anses som det beste man kan oppdrive som fyllmasse i dyner.

  • Ekstraordinær sammenhengskraft. Ederdun er veldig delikat i struktur. Små mothaker på hver dunstrål gjør at ederdunen holder sammen og danner et mykt og meget lett materiale. Dette gjør at ederdun ikke klumper seg, men dekker og fyller hele cella i en dyne. Andre type dun faller fra hverandre i sine enkeltelementer ved berøring, mens ederdun fremstår som en sammenhengende jevn masse.
  • Ekstraordinær elastisitet eller spenst. Ederdun vil alltid raskt få tilbake sin opprinnelige form og sitt volum etter kompresjon.
  • Ekstraordinær “pusteegenskap” slik at kroppsfuktighet kan unnslippe. En egenskap som er vanskelig å gjenskape på syntetiske materialer. En selvsagt fordel til utendørs bruk og i sengetøy.
  • En temperaturregulerende effekt som gjør at kan benytte dundyner også på sommerhalvåret uten at det blir for varmt.
  • En isolerende kraft. Unik termisk isolasjon av ederdun har blitt utviklet som en naturlig beskyttelse mot kalde vintre i det tøffe Nord-Atlanterhavet, der ærfuglene klarer seg en god del av året.

Den unike isolerende egenskapen av ederdun stammer fra ederdun sin lette vekt og evne til å låse luft i store mengder. Som en regel, jo lettere er dunen for et gitt volum, jo større er dunen sin isolasjonsverdi og da anses dunen som et topp produkt mellom dyne produsenter. Lettheten gjør det mulig å bruke mindre fyllmateriale i en dyne. Ekte ederdunsdyner har samme isolerende egenskaper som første-kvalitet gåsedun, men med bare halvparten av bulk. Denne relative tynnhet forbedrer bortledning av kroppsfuktighet i sengetøysmateriale og derved øker komforten ytterligere.